kotiliesi

tiistai 15. helmikuuta 2011

Yrtti-valkosipulitäytteiset patongit

Kokeilin välillä tehdä patonkeja niin että,täyte tulee rullattuna patongin sisälle. Oli kyllä hyvää näinkin yleensä olen vain tehnyt patongit ja pinnalle laittanut juustot ja sipulit.

5 dl vettä
1/2 pkt hiivaa
1 1/2 tl suolaa
(1 dl perunamuusia ja 1 dl riisipuuroa)
1/2 dl rypsiöljyä
n. 12 dl vehnäjauhoja
TÄYTE:
50 g margariiniä
3-5valkosipulinkynttä
1 rkl basiligaa
PINNALLE:
valkosipulijauhetta
parmesan raastetta
auringonkukan siemeniä
sesaminsiemeniä

Sekoita kädeen lämpöiseen veteen hiiva,suola ja riisipuuro ja perunamuusi. Lisää jauhoja että saat alustettua taikinan kimmoisaksi ja taikina irtoaa kulhon reunoita.
Kohota vedottomassa paikassa esim. uunissa valo päällä kaksinkertaiseksi.
 Muserra sillä välin valkosipulin kynnet ja sekoita ne tahkalevitteeseen margariinin ja basiligan kanssa. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli levyksi ja levitä täyte päälle. Kääri rullalle ja nosta ne uunipellille saumapuoli alaspäin.  leivinliinalla peitettynä. Tee patonkeihin terävällä veitsellä viillot ja anna kohita. 
Sumuta patongit ja sämpylät vedellä patonkien pinnalle ripottelin valkosipulijauhetta ja parmesaanijuusto raastetta sekä siemeniä.
Kypsennä 250 asteessa keskitasolla. Kun laitat uunia päälle laita tyhjä uunipelti uuniin ja kun laitat patonkeja uuniin kaada tyhjälle pellille jääkuutioita sulamaan saat höyryä uuniin ja patongit saavat rapean pinnan. Paista noin 20 minuuttia niin että pinta saa kauniin värin ja patonki tuntuu kevyeltä nostettaessa.



1 kommentti:

  1. Siis ihania ruokia, ihan herahti vesi kielelle kuvia katsellessa :) Lisäsin sut suosikit-kansiooni, eli tulen vierailemaan täällä jatkossakin :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)