keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Peruna-jauhelihapaistos


Tein eilen samalla uunin lämmityksellä myös jauhelihapaistosta. Näitä reseptejä täällä on varmaan jo yllinkyllin mutta laitan tämän silti kun on niin hyvää perus ruokaa ja kaiken kukkuraksi vielä huokeaa.
Mulle kävi pieni kömmi kun valmistin tätä ruokaa samaan aikaan kinkkupekoni paistoksen kanssa jälkimmäiseen tuli herne-maissi-paprikaa niinpä kun padat olivat vieritysten kaadoin erehdyksessä herne-maissi-paprkaa tähän ruokaan vaikkei sitä tähä kuulunut. Tekevälle sattuu ja eihän tämä ruoka nyt pilalle tästä ylimääräisestä lisästä mennyt ;)

Meillä on nyt kaikki lapset kuumeessa ja yö oli sen mukainen. Nuorimmaisen vatsaa pistelee yhä ja on kuumetta muilla pelkästään kuumetta.

400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl ketsuppia
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl yrttisekoitusta
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
(1 dl herne-maissi-paprikaa)
10 keskikokoista kiinteää perunaa
2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonnasipulit ja lisää ne joukkoon samoin tomaattimurska ja ketsuppi, mausteet, vesi ja lihaliemikuutio.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ilman kantta.
Kuori ja viipaloi perunat laita puolet uunivuoan puhjalle ja kastike päälle ja loput potut pinnalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia ja lisää sitten pinnalle juustoraaste. Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat kypsiä.



 

1 kommentti:

  1. Lapsille paranemisia ♥

    On taas niin mielettömän herkullisen näköistä ruokaa että voi ei kun olis varmaan hyvää :P

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)