perjantai 18. helmikuuta 2011

Linssi-juustokeitto







Ihmeiden aika ei ole ohi, sain kaikki meidän perheenjäsenet syömään linssileittoa. Mihin oikein vedän rastin. Mutta kyllä se olikin hyvää nyt kun sain tämän pään auki niin meillä on tomaattisia keittoja kerran tai pari kuussa jos ei enemmänkin kun sain koko perheen mieltymyksen on se kyllä kumma kun on itsellä ennakkoluuloja mitä muut syö. Ja itseäni olen sanonut kaikki ruokaiseksi mutta niinhän se on etten ole pahemmin näitä linssikeittojakaan harrastanut.

2 1/2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 bataatti
1 paprika
2 rkl rypsiöljyä
1/2 dl tomaattista pastakastiketta
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1/2 chilijauhetta
2 tl garam masalaa
75 g sulatejuustoa koskenlaskijaa valkosipuli-yrtit
75 g vuohenjuustoa

Kuori ja leikkaa sipuli ja bataatti pieniksi kuutioksi. Halkaise paprika poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää vihannekset sekoittele kunnes sipuli hieman pehmenee. 
Lisää vesi ja liemikuutiot ja linssit ja mausteet. Keitä keittoa hiljalleen poreillen noin 15-20 minuuttia, kunnes linssit on kypsiä. Lisää sulatejuusto pieninä paloina ja anna sen sulaa keittoon.

5 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää, etten ole koskaan syönyt linssejä, kuulostaa mielenkiintoiselta :)
    Soppa vaikuttaa kyllä kivalta :P

    VastaaPoista
  2. Kiitos Seijastiina kannattaa kokeilla punaiset linssit on ainakin ihan hyviä.
    Kiitos Miksu kommentista.

    VastaaPoista
  3. Hyvä TUPU! Tartuit heti tuumasta toimeen! Sulla onkin tässä melkoisesti makuja, varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  4. Nannalle super kiitos, maku oli kyllä niin hyvää..

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)