kotiliesi

perjantai 25. helmikuuta 2011

Laskiaispullat


Valmistin laskiais pullat pakkaseen hyvissä ajoin, että sitten laskiaisena saa suunnata pulkkamäkeä kohti. Pakkohan se oli tehdä sitten pienet maistiaiset ja kyllä taas maistuikin niin herkulle että...
Täytteenä oli tälläkertaa hieman kevyempi versio johon laitoin hieman rahkaa sekaan ja maustoin valmiiksi jo hieman makeaksi hillolla. Kermavaahto saa myös kauniin vaaleanpunaisen sävyn.

Hei me leivotaan-sivusto lähetteli viestiä erilaisista laskiaispullien täytteistä joten otan osaa tällä reseptilläni kilpailuun.

5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa
1 1/4 dl sokeria
1 tl suolaa
3 tl kardemummaa
1 muna
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
100-150 g voita tai margariiniä
VOITELUUN:
muna
PÄÄLLE.
raesokeria
mantelilastuja
TÄYTE:
1 prk (2 1/2 dl) kerma
1/4 dl sokeria
1 tl vanijasokeria
1 tl kardemummaa
1 tlk (2 dl ) rahkaa
n. 3 dl mansikka- tai vadelmahilloa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Lisää vehnäjauhot vähitellen hja alusta taikina hyvin vaivaren. Lisää taikinaan pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta, mutta on silti pehmeää. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan tee pitkä "mato" jonka jaa osiin joista pyörittelet pullat. Laita pullat leivinpaperiselle pellille ja anna kohota.
Voitele munat ripottele pinnalle raesokeri ja mantelilastut.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia pullan koosta riippuen. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka ja mausteet anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. Leikkaa pullista "hattu" pois kaiverra pieni kolo pullan alaosaan ja sinne nokare holloa ja päälle kerma-rahkavaahto. Asta "hattu takaisin päälle ja nauti kylmän maidon tai lämpimän teen kanssa.



8 kommenttia:

  1. Voi Tupu, kun olet tehnyt herkullisen näköisiä pullia :)

    VastaaPoista
  2. Neferi, Anneli ja Leena kiitos kommenteistanne. Herkuteltu on oikein olan takaa.

    VastaaPoista
  3. Mä maistelen ensimmäisiä laskiaispullia ensi viikolla kun leivotaan töissä lasten kanssa :) kotona noita ei tulekaan tehtyä. Ja anoppilassa vanhojen merkkien pitäessä paikkansa tarjolla myös laskiaispullia.

    VastaaPoista
  4. Luumukalle herkullisia laskiaispulla hetkiä sinulle ja kiitos kommentista.

    VastaaPoista
  5. Minäkin osallistuin samaiseen kilpailuun, mutta en vielä laittanut sitä täytettä blogiin, kun en tiennyt että saako sitä laittaa vielä. :D

    Nämä pullat on varmasti suurta herkkua! :)

    VastaaPoista
  6. Hei paljon onnea muuten tämän kilpailun voitosta! =)
    Voi että mitä kaikkia herkkuja tänne on taas ilmestynyt pilvin pimein! Nam :P

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)