kotiliesi

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Katkarapu-aura piirakka




Meillä käy usein niin, että viikonloppuisin emme syö ollenkaan leipää sitä kun tulee syötyä viikolla välipalalla vaikka koitan saada välipaloilla tehtyä kiisseleitä ja muita ettei mene ihan leivän mässäykseksi. Niinpä nytkin tein meille suolaisenpiirakan makeat herkut kun mies joutuu syömään yksin niin tälläinen piirakka on hyvää hiukopalaa ja ei ole aina saman makuista kun voi vaihdella täytettä. Maku oli niin hyvää että, mies kysyi tehtäiskö tänään jo uusi piirakka? Olemme kolmeen Pekkaan syöneet yli puolet piirakasta.

POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariiniä
2 rkl kylmää vettä
 TÄYTE:
n. 200 g katkarapuja
n. 100 g sinihomejuustoa
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl valkopippuria
2 munaa
2 dl soijamaitoa (luomu)
2 dl juustoraastetta
Sekoita rasva ja jauhot sekaisin ja lorauta vettä joukkoon. Pane jääkaappiin rauhoittumaan. Painele taikina laakeaan piirakkavuokaan. Laita piiraspohjan päälle katkaravut, murustele sinihomejuustoa, tilliä ja juustoraastetta. Mausta täyte. Kaada piiraan päälle munasoijajuoma sos. Paista 200 asteessa noin 30-45 minuuttia uunin keskitasolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)