kotiliesi

torstai 24. helmikuuta 2011

Juustosämpylät


Näitä herkullisia sämpylöitä ei voi edes verrata kaupan juustosämpylöihin. Ovat meinaan niin pehmeitä ja hyviä maultaan. Keittojen kanssa nämä sämpylät maistuvat takuulla.
Itsellä on vatsa aivan piukeena kun tuli ahmittua näitä suuhun hieman liikaa. Tuoreena kun sämpylät on aivan liian hyviä meillä on jo sämpylät melkein kaikki syöty.Uusia sämpylötä jo pyydellää.



5 dl maitoa tai vettä (itse käytin puolet ja puolet)
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
1/2 dl öljyä
n. 11 dl sämpyläjauhoja
VOITELUUN:
muna
PINNALLE:
juustoraastetta


Liota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva ja sokeri suola ja juustoraaste sekä öljy.
Alusta taikina jauhoilla. Taikina saa jäädä aavistuksen pehmeäksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä liinalla lämpimässä paikassa. Jaa taikina neljään osaan ja leivo tangoksi. Leikka tangot tasakokoisiksi paloiksi ja leivo sämpylöiksi. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi. Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.Paista 225 asteessa noin 12-14 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Kiitoksia Tupu!
    Olen täällä usein vieraillut ja aina ilahtunut uusista ihanista ohjeistasi. Pidin just miehelle puheen kuinka turhaa on tilata lehtiä, kun on olemassa tällaisia Tupuja. Tavallisesta arjesta saa kauniin ja ja maukkaan, jos vain viitsii, ja jos joku ystävällinen tupunen jakamassa arkeaan meidän tumpelompien kanssa.
    Ysiluokkalaiseni lainasi omenapiirakan ohjettasi koulu kotitalouden leipomakoetta varten. Kohta saamme maistaa harjoitteluversiota. Kiitos.
    Käyn täällä usein tankkaamassa arki-intoa!

    VastaaPoista
  2. Tuhannet kiitokset,tässä ihan punastuu. Toivottavasti ysiluokkalaisenne oli tyytyväinen reseptiin ja sai maukkaan lopputuloksen.
    Oikein mukavia piipahduksia blogissani.

    VastaaPoista
  3. Tupulla on hyviä ohjeita joita minäkin tykkään katsella ja tehdäkin on aikomus.
    Täältä minä nyt kurkin täältä kotikokista reseptejäsi Tupu, sinulla näkyykin blogi täälläkin, juuri huomasinkin.
    Pitää vaan tuo profiili laittaa, että tunnistat.
    Itse olen kirjottamassa kokkiin kakun ohjetta kohta, on juuri paistumassa ,appelsiini kakku, johon tulee kuorrutus.
    Sinulla on taas komeita sämpylöitä, namskista :P

    Mukavia hetkiä kokkaillen :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)