kotiliesi

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Jauhelihakastike


Jauhelihakastikkeeseen saa niin hyvin kaikki jämät jemmattua. Tämäkin versio kätkee sisälleen porkanaraasteesta tomaateihin laitoin mukaan viikonlopun pihvejen kaverina olleen salsakastikkeenkin.
Meillä on nyt kaksi viikkoa ollut hiljais eloa hoit lapsia lomaili viimme viikon ja tämä viikko on sitten sairasteltu oikein olantakaa nyt on taas viisi lasta poissa eli rauhallista on.
Ruokaa ei kulu nyt ollenkaan ja sitä ei voi sitten tehdäkään. Alku viikko on syöty kaikkia pikkurippuja joita on pakkasen perukoille jemmattu ja tänään tein perus jauhelihakastikkeen. Teinkin isomman määrän jos siitä saisi huomenna tuunattua uuniruoan ja samalla saisi aikaiseksi viikon leivän ja pannari annoksen.

600 g naudanpaistijauhelihaa
1 sipuli
2 sellerin vartta
1 dl salsaa
1 dl porkkanaraastetta
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 l vettä
loraus soijakastiketta ja balsamicoa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl basilikaa
valkopippuria
1 tl suolaa
1 1/2 lihaliemikuutiota

Ruskista sipuli ja selleri silppu sekä jauheliha. Kaada joukkoon myös salsa ja porkkanaraaste. Ruskista vehnäjauhot ja kaada vesi joukkoon mausta ja kaada jauheliha seos joukkoon. Anna hautua kannen alla ja tarkista kastikkeen maku ja koostumus. Tarjoilin pätkä spagetin ja appelsiini-porkkanaraasteen kanssa.

Nuorimmainen kyseli viikonloppuna koskas äiti tekee taas porkkanaraastetta appelsiinillä ja tottakai äiti  tekee kun lapset pyytää.

1 kommentti:

  1. Hyvä resepti! Jauhelihakastike on aina loistavaa ruokaa ja pienet perinteisen reseptin muuntelut on aina tervetulleita.

    Saituri

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)