kotiliesi

tiistai 1. helmikuuta 2011

Ciabatta



Tämä leipä on sitten niin hyvää että... Tätä söisi vaikka kuinka paljon. Eli jos on kerran maistanut tätä italialaista leipää, on koukussa. Leivän vahva maku tulee taikinan pitkästä nostatuksesta. Leipä on niin ihanan rapeaa. Siis vie kielen mennessään.
No, nyt menen laittamaan pannarit hoidokeilleni ja lähdemme ulos. Hauskaa päivän jatkoa teille.

13 dl vehnäjauhoja
5 dl haaleaa vettä
1 rkl suolaa
öliiviöljyä
25 g hiivaa
 1/2 rkl sokeria

Murenna hiiva veteen ja sekoita lisää muut aineet säästä 1 dl jauhoja leipomiseen. Vaivaa taikinaa ensin 2 minuutia hitaasti ja 8 minuuttia nopeasti. Voitele reunallinen pelti laitoin leivinpaperin ja voitelin sen kaada taikina siihen ja taputtele taikina siihen. Anna kotota 1 tunti. Kaada taikina varovasti hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Leikka taikina 8-10 pitkulaiseksi palaksi. Nosta ne varovasti voidellulle uunipellille, jätä reilusti tilaa väleihin. Anna leipien nouksta vielä 2 tuntia.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Ciabatta leipä on todella hyvää, olen itsekin tehnyt ♥

    VastaaPoista
  2. Täytyykin ehdottomasti laittaa muistiin tämä ohje! Ei olekaan tullut leivottua aikoihin leipää itse, jos vaikka avokin yllättäisin viikonloppuna tuoreella leivällä :)

    VastaaPoista
  3. Ciabatta ON todella hyvää!! Valkohomejuusto ja ciabatta = ♥. :)

    VastaaPoista
  4. Tällaista leipää en olekaan koskaan tehnyt, pitää kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteistanne. Leipää on syöty niin että maha on halkeemis pisteessä. Toivottavasti olette yhtä tyytyväisiä reseptiin kun meillä ollaan.

    VastaaPoista
  6. Todella upean näköisiä leipiä! Täytyykin pistää ohje talteen :)

    VastaaPoista
  7. Tein näitä ja hyviä olivat. Kiitos vinkistä Tupu!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)