kotiliesi

tiistai 22. helmikuuta 2011

Arkipäivän perunapaistos


 Peruna on oiva arkiruuan perusta, johon ei koskaan pääse kyllästymään. Siitäkun saa ruokaa vaihdellen liedellä ja uunissa vaihdellen vihanneksia ja mausteita uuden maun ja ulkonäön saamiseksi.
Ruoan ei aina tarvitse maksaa paljon vaan varsinkin arki ruoka on hyvä olla simppeliä ja huokeaa. Tämän ruoan voi tehdä jo valmiiksi edellispäivänä tai valmistaa laatikon jääkaappiin ja kaataa vain munamaito töiden jälkeen vuokaan ja laittaa vuoka uuniin ja itse saa tunnin huilia raskaaan työpäivän jälkeen.

n. 12 kpl keskikokoisia perunoita
2 porkkanaa
2 sipulia
2 valkoksipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 muna
5 dl maitoa
2 tl suolaa
valkopippuria ja valkosipulisuolaa
1 dl juustoraastetta

Kuori perunat, porkkanat sekä sipuli ja leikkaane viipaleiksi. Ruskista jauheliha  ja sipuli  mausta 1 tl suolaa.
Laita jauheliha ja perunat ja porkkanat kerroksittain uunivuokaan. Sekoita munamaito ja mausta. Kaada perunoiden päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennäruoka uunissa noin 1 tunti 200 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)