maanantai 10. tammikuuta 2011

Sipulipihvit jauhelihasta

Nämä köyhän miehen sipulipihvit ovat juhlava arkiruoka. Minä pidän niin sipulista tässä vinkki jolla saatte sipulin värin kauniiksi. Eli siivutat sipulit ja paistat pannulla, ripottele sipuleiden pinnalle suolaa ja sokeria niin sipuli tulee ihanan kullan keltaiseksi.
Tähteeksi jääneet sipulipihvit voit käyttää leivän päällysteenä, ohuiksi viipaleiksi leikattuna. Ah, niin maittavaa.
Voit hyvin käyttää peunasosejauheen tilalla korppujauhoja ja laittaa munan seokseen tarvittaessa mutta koska meillä oli keliaakikko syömässä tein gluteenittoman version ruasta.

Taas se alkoi arkirutiinit, meidän  perheessä se tietää hoitolasten tuloa ja omien lasten kouluun lähtöä aamuisin, ruoan tekoa  ja sitten iltapäivä menee koululäksyjä seuraillessa ja harrastusten parissa.
Illalla käydään kaupassa ja kävelyllä mieheni kanssa ei siinä sitten enempää paljoa kerkiäkään viikolla tehdä.

1 dl perunamuusijauhetta
2 dl rasvatonta maitoa
400 g jauhelihaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
3 suurta sipulia
voita
sokeria ja suolaa

Turvota perunamuusijauhe maidossa ja sekoita joukkoon jauhelihaa ja mausteet. Paista pihvit ja ota ne pois pannulta. Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista suolan ja sokerin kera kullankeltaisiksi. Laita pihvit pannulle ja sipulit päälle ja kaada noin 1 dl vettä pannuun. Tarjoileperunoiden tai muusin ja salaatin kera.
Meillä oli tarjolla lohkoperunoita ja pihvejä, herkkusienikastiketta sekä raikas ananas salaattia.




3 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan sipulia ja laitan sokeria sipulirenkaita paistessani, mutta suola oli uusi vinkki. Sitä varmaan laitetaan hiukan ripotellen?
    Viihdyn seurassasi.
    Päivi

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Päivi kommentistasi on niin ihanaa kuulla kommentteja ja varsinklin jos ne ovat näin positiivisia. Juu, suolaa tulee vain hyppysellinen ei saa maistua suolaiselta.

    VastaaPoista
  3. Herkkupihvejä, nam! Mekin syötiin eilen sipulisia pihvejä...törsäsisn ja ostin naudan pihvit, tosin vaan ulkofileestä. Laitan kans sipuliin aina hieman suolaa ja usein myös lorauksen soijakastiketta ja makeutta...eilen laitoin siirappia. Kun jo näyttää valmiilta, laitan ihan pienen lorauksen vettä pannulle ja se kuohahataa heti ja sipulit saavat vielä pannustakin lisäväriä... tykkään pehmeistä sipuleista, ei saa narskua hampaisen välissä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)