sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Pippurinen riistapiirakka

Olin ajatellut tehdä riistapiirakkaa vasta viikolla mutta kun kerta laitoin uunin päälle niin ajattelin että samapa tuo josko sen nyt tekee. Piiras oli juuri meidän perheen makunystyröitä kutittava.

POHJA:
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
100 g margariiniä
1/2 dl vettä
TÄYTE.
3 herkkusientä
250 g poronkäristystä
10 cm purjoa
150g eri värisiä paprikoita suikaleina
100 g yrttituorejuustoa
2 munaa
2 dl ruokakermaa
rose-ja viherpippuria
ripaus sormisuolaa
2 dl juustoraastetta
PINNALLE:
kokonaisia viher- ja roseepippureita

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin lepäämään hetkeksi kun teet täytteen.
Paista sienet pienessä rasvamäärässä ja lisää liha sekä purjo ja paprikia lopuksi tuorejuusto.
Vatkaa minaja kerma sekaisin ja mausta .
Vuoraa piirasvuuoka taikinalla ja kaada päälle täyte levitä joka paikkaan ja kaada päälle muna kerma seos ja päälle juustoraaste ja pippurit. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes pinta oon saanut kauniin kullanruskean värin.

4 kommenttia:

  1. Ei ihme, jos maku nystyröitä kutittaa... kun ulkonäkökin on näin herkullinen ;)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkua! Vesi kielellä täällä katselen...

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Anneli ja SakariSokeri. Huomasin vasta syödessäni taas piirakan palasen, etten varmaan muistanut kirjoittaa ohjeeseen paprikasuikaleita ja niihän siinä pääsi käymään joten tuli pieni lisäys piiras ohjeeseen. Anteeksi huolimattomuuteni.

    VastaaPoista
  4. Tässäpä taas resepti jota kokeilen, niin herkullisen näköistäki:)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)