torstai 13. tammikuuta 2011

Peruna-lesesisarussämpylät

Taas kerran oli leivät loppu  ja jääkaapista löytyi vanhaa juuresperunamuusia josta puolet tuli tähän taikinaan ja toinen puoli meni pannaritaikinaan jonka tein myös tälle päivälle.

5 dl käden lämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl juuresperunamuusia
n.10 dl vehnäjauhoja
3 dl kauraleseitä
2 rkl öljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja sokeri sekä muusi sekoita hyvin ettei muusista jää kokkareita. Lisää sitten leseet sekä puolet jauhoista alusta hyvin. Lisää öljy ja loput jauhot taikinaan, lisää jauhoja niin kauan että taikina irtoaa kulhon reunoista.
Kohota taikina vedottomassa paikassa . Leivo sämpylät ja kohota sämpylät pellillä leivinliinan alla. Sumuta sämpylät ennen uuniin menoa vedellä ja ripottele pinnalle leseitä. Paista 225 asteessa sämpylöitä noin 12 minuuttia ja leipiä 25 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)