perjantai 7. tammikuuta 2011

Limettirisotto

Tein tämän limettirisoton kisäkkeeksi äskeiselle kalaruoalle tätä voi kyllä syödä ihan tänänsäkin mutta minusta tämä sopii niin hyvin maultaan kalan kaveriksi. Olisin tehnyt tämän samaan postaukseen kalan kanssa  mutta kun oli niin kova kiire että ennätimme sinne elokuviin ajoissa. Nyt on nuorisomme ellut nähnyt ja kotona ollaan.

3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 sipuli
1 rkl margariiniä
1 kasvisliemikuutio tai fondia
1 l vettä
1limetin kuori ja mehu
mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
 1 pss (150 ) juustoraastetta (mustaleima)

Kuullota sipuli ja riisi läpikuultavaksi voissa, älä ruskista.
Lisää joukkoon kasvislientä 2-3 dl ja sekoita. Anna liemen imeytyä riisiin ja lisää lientä taas joukkoon jatka näin kunnes riisi on pehmeää (noin 20 minuuttia) mutta vielä on suutuntumaa jäljellä. Kypsä risotto on mehevää ja kosteaa. Sekoita joukkoon hyvin pestyn limetin kuoriraaste ja mehu. Mausta. Sekoita joukkoon persilja halutessasi nokare voita ja puolet juustoraasteesta ripottele loput juusto risoton pinnalle. Tarjoile heti.


3 kommenttia:

  1. Risotot on kyllä ihania! Ajattelin itsekin tässä jossain välissä tehdä risottoa, ehkä parmesaani- tai tattirisottoa. Mmmh. :)

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla, en ole limetillä maustettua risottoa koskaan tehnyt, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne Paula ja Leena tämä on yksi lempi risotoistani niin maukas ja mehevä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)