kotiliesi

perjantai 7. tammikuuta 2011

Juusto-katkarapukala



 Tein täksi päiväksi meidän aikuisten herkkua tässä ruoassa kaikki aineet sopivat niin hyvin yhteen. Tämän voi tehdä myös puna-ahvenesta.
Tästä ruoasta saat oivan juhlaruoan vieraille tarjottavaksi on meinaan niin herkullista. Ja kalana on vain arkinen kaupan pakaste sei. Älkää antako kuvan hämätä tämä on oikea herkkujen herkku.

Olemme tästä ruoan jälkeen lähdössä viemään lapset elokuviin ja itse kiertelemme kaupungilla sen ajan.

1 pkt pakaste seitä
1 tl sitruunapippuria
KASTIKE:
1 tlk (185 g) serkkusieniäviipaleita
2 rkl margariiniä
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 dl rasvatonta maitoa
herkkusieni tölkin liemi
1/2 kalaliemikuutio tai 1 rkl kalafondia
1/2 dl ruokakermaa
Rippunen suolaa
PINNALLE:
150 g katkarapuja
2 dl juustoraastetta
1/2 dl tilliä hienonnettuna

Sulata kattilassa rasva ja kaada joukkoon jauhot ja lisää vesi ja herkkusieni tölkki liemineen. Keitä pari minuuttia kokoajan sekoittaen. Lisää liemikuutio,ja maito ja kerma. Viipaloi kohmeinen seiti sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet uunivuoan pohjalle ja ripottele pinnalle sitruunapippuria. Kaada vuokaan herkkusienikastike. Kypsennä 175 asteessa uunissa keskitasolla noin20 minuuttia. Sekoita keskenään jäiset katkaravut, juustoraaste ja tilli. Levitä seos vuokaan. Jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia uunin ylätasolla. Tarjoa riisin ja salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)