kotiliesi

torstai 6. tammikuuta 2011

Graham vuokaleipää

Eilen leivoin vielä pari vuokaleipää josko jaksaisin tehdä voileipäkakkua viikonloppuna riippuu nyt vähän mimmoinen olo tässä on tänään tosiaan piti lähteä mäen laskuun mieheniveljen perheen kanssa mutta ei minusta ollut lähtijäksi olin niin kipeän oloinen ja nukuin sukkana puolitoistatuntia ja hetkenpäästä vielä tunnin. No, nyt olo on parempi ja toivottavasti kaikki on ok ja tämän meidän ainoan loman saisin viettää ilman sairasteluja.

5 dl käden lämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl grahamjauhoja
n.10 dl sämpyläjauhoja

Sekoitaveteen hiiva ja suola ja sokeri öljy ja jauhot sekoita hyvin että saat taikinaan sitkoa mielummin jopa 10 minuuttia. Kaada taikina suoraan vuokiin minulla on silikonisia vuokia joten en voitele vuokia mutta jos käytät muun laisia vuokia voitele ne.
Paista uunissa alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin värinen ja tuntuu kevyeltä. Jos haluat pinnasta rapean jätä leivinliina pois päältä.



1 kommentti:

  1. Jos selviät voileipäkakun tekoon asti, kerro ihmeessä, mitä laitat täytteeksi ts. ihan kunnon selvitys kostutuksesta alkaen ja reilusti kuvia.
    Kiitos etukäteen.
    (Älä anna flunssalle valtaa, taistele tahdolla vastaan)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)