tiistai 11. tammikuuta 2011

Avokadokeitto


Olin kahdenvaiheilla tekisikö kunnon avokadosalaatin vaiko jotain ihan muuta siispä googletin avokadon ja sain tämän avokadokeiton yhteishyvän sivuilta. Niinpä kolme avokadoani päätyi keittoon josta tuli maittava mutta ensikerralla katson ennen keiton tekoa että pakastimessani on tavallisia katkarapuja nyt niitä ei ollut ja jouduin käyttämään curryllä maustettuja katkiksia ja siitä syystä keittoni mauksi tulikin aivan eri kuin piti vaikka miehen mausta pitikin minusta avokadon maku jäi aivan peittoon.

3 avokadoa
2 limetin mehu
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 dl vettä
3 rkl kanafondia
2 dl ruokakermaa
1 pss (180 g) pakastekatkarapuja

Sulata katkaravut. Halkaise avokadot ja poista kivet. Ota hedelmän liha ja pirskota yhden limetin mehu. Hienonna valkosipulit ja kuumenna ne öljyssä. Lisää avokadot pataan ja mausta. Lisää vesi ja fondi. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää kerma  ja soseuta. Purista limetin mehu joukkoon ja kaada katkaravut joukkoon. Keitto on valmista syötäväksi meillä keitot usein syödään vaaleaa leipää keittoon kastaen niinpä tälläkin kertaa kastoimme paahtoleipää keittoomme.

1 kommentti:

  1. En ole tainnut koskaan kuumentaa avokadoa jos oikein muistan. Mutta tosiaan, siitähän saakin muutakin kuin salaatin :) Katkisten kanssa varmasti toimii!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)