torstai 9. joulukuuta 2010

Tomaatti raejuusto leipä ja sämpylät

Tänään pähkäilin mitä leipää leipoisin ja lopulta ajattelin että laitan kaikki jotka pitää syödä nopeasti pois ettei pahene leipään ja niinpä leivästä tuli tälläistä, hyvää ja maukasta leipää siitä tulikin.Nyt on jo kaksi leipää syöty eli yksi leipä ja kymmenen sämpylää on vielä syömättä.

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 rkl basiligaa
2 rkl siirappia
2 dl riisi- ja manna-puuroa yhteensä
2 tomaattia lohkoina
1 dl raejuustoa
1 dl neljänviljan hiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mämmi ja mallasjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Kaada nesteeseen hiiva ja muusi sekä puurot ja sekoita hyvin kaada joukkoon myös suola ja siirappi.
Kaada joukkoon tomnaatti ja raejuusto lisäile sitten jauhoja ja hiutaleita. Kun taikina alkaa irtoilemaan kulhosta niin lisää öljy ja lisää jauhoja niin että taikina irtoaa kulhosta. Kohota taikina ja  leivo sämpylöitä tai leipiä tai kumpiakin niinkuin minä tein. Kohota leivät ja sämpylät liinan alla ja laita uuniin 225 asteeseen sämpylät noin 15 minuutiksi ja leivät  noin 20 minuutiksi.

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta, kokeilen seuraavan kerran, kun leivon vaaleaa leipää :)

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköistä tuoretta leipää ja sämpylää!:) Koskahan sitä toimertuisi itsekin leipomaan?

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)