kotiliesi

torstai 16. joulukuuta 2010

Taatelikakkuja

Tässä on myös joululeivonnaisia joita aina noiden limppujen ohella koitan saada tehtyä pari satsia päivässä.Nyt onkin ilmat suousineet taatelikakun tekoa kun keitetyn taateliseoksen saa hetkessä jäähdytettyä ja jatkettua valmistusta tuota pikaa. En ole enään korppujauhottanut aina kakku vuokia mutta nyt kun tein kakun tuolla vanhalla kakkuvuoalla niin oli pakko korppujauhottaa ettei vain jää kiinni.
 Saavat sitten lahjaksi immeiset joko joululimpun tai taatelikakun oman valinnan mukaan.

1 pkt kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 tl inkivääriä
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Paloittele taateli ja keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa.Sekoita joukkoon voi ja anna seoksen jäähtyä. Lisää seokseen munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. Paista kakku 175 asteessa noin tunnin verran.

3 kommenttia:

  1. Täydellisesti sulla on kakut onnistuneet <3 Ja aivan ihana lahjaidea :)

    VastaaPoista
  2. Kiva lahjaidea, komeita on kakut!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)