maanantai 6. joulukuuta 2010

Savulohipiirakka

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE RAKKAAT LUKIJAT.
Tämä piiras lähti sunnuntaiksi kahvittelu hetkeemme sukulaisilla. Olisi näitä syömisiä ollut enemmänkin kuvattavaksi mutta kun ei aina huomaa otella kuvia ennenkun on herkut syöty. :(

100 g margariiniä
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä
TÄYTE:
300 g savulohta
10 cm purjoa
1 punasipuli
50 g tuorejuustoa valkosipuli-yrtit
2 dl kippariruokakermaa
2 munaa
tilliä, suolaa, sitruunapippuria

Sekoita pohjan aineet sekaisin. Painele taikina tasaisesti piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle kala ja sipulit sekä kermamuna seos johon on sekoitettu mausteet. Ripottele pinnalle juustoraaste. Uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi niin kaunis ja mehevä savukala piiras on valmista syötäväksi sellaisenaan tai salaatin kera. Minä tein tämän edellisenä päivänä ja lämmitimme tätä hetken uunissa ennen syömistä

5 kommenttia:

  1. Nämä täytteet ovat kyllä todella minun makuuni!
    Rauhallista Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Vaan kylläpä hivelee makunystyröitä tällainen piirakka, niin harvoin saa, koska muut eivät kotona savukalastaoikein tykkää. Oikein mukavaa Itsenäisyyspäivän jatkoa koko poppoollesi.

    VastaaPoista
  3. Tuo piirakka vie taatusti kielen mennessään ;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)