torstai 9. joulukuuta 2010

Rommi-sitruunakakku

Varmaan jo kuvasta huomaatte että nyt tuli niin herkkua kuivakakkua. Juuri saatiin puolitapäiviltä uunista ulos ja nyt jo on puolet kakusta syöty. Ostin jokin aika sitten esansseja kaupasta ja niitä nyt sitten kokeilin ja maku oli yli odottusten.

200 g voita
2 dl sokeria
3 tippaa rommiesanssia
4 tippaa sitruunaesanssia
3 kananmunaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon myös esanssit ja kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 1tunti. Koita kypsyyttä tikulla jos tikku jää kuivaksi ja irtoaa vuoan reunoilta niin kakku on valmis.
Anna kakun jäähtyä ja "rauhoittua" muutama minuutti ennen kuin kumoat sen. Kun kakku on kunnolla jäähtynyt, kääri se folioon tai panemuovipussiin säilytyksen ajaksi. Näin se pysyy tuoreena kauemmin. 

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä tosi mehevän näköinen kakku! Ihanaa vaikka jouluksi :)

    VastaaPoista
  2. Mehevän näköinen kakku, pitää kokeilla tätä!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)