kotiliesi

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kuorrutettu uunikala

Eilen herkuttelimme pitkästä aikaa uunikalla. Saat pakastekalasta tuoreen veroista, jos lisäät joukkoon vihanneksia ja sitruunapippuria ja peitä sen lopuksi juustonmakuisella valkokastikkeella. Jos kastike on kiehuvan kuumaa kaataessasi sen pouli sulan kalan päälle niin maukas arki ruoka on valmista jo puolentunnin kuluttua.

1 pkt seitä
1 tl suolaa
2 tl sitriinapippuria
6 ruusukaalia
2 dl pakaste parsaa
KASTIKE:
1 rkl margariiniä
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
1,5 dl kermaa
suolaa
tilliä, tinjamia
1 dl juustoraastetta
1 keltuainen

Mausta puoliksi sulanut kala suolalla ja pippurilla. Pane kala vuokaan ja ripottele kasviksia päälle tälläkertaa oli parsaa ja ruusukaalia jotka halkaisin neljään osaan. Sulata kastin voi ja imeytä jauhot ja lisää maito ja kerma joukkoon vähitellen hyvin sekoittaen. Mausta ja laita joukkoon myös juustoraaste. Nosta kasti lämmöltä ja lisää sitten keltuainen. Kaada kastike vuokaan kalan päälle ja kypsytä uunissa200 asteessa noin 35 minuuttia eli kunnes paistos on saanut ruskean värin. Tarjoilin uunikalan perunamuusin ja vihersalaatin kera.

4 kommenttia:

  1. Ootpa taas tosi hyvän näköistä laittanut. Tuli ihan nälkä. =)

    VastaaPoista
  2. Tämä olisi varmasti hyvää! Kaikki ainekset sellaisia, joista pidän.:)

    VastaaPoista
  3. Uuniin meni juuri. Muokkasin helposti ruoan meille sopivaksi allerginen perhe kun ollaan, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kommentooijat Anonyymille toivottelen makoisia ruoka hetkiä.Toivottavasti piditte ruoasta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)