lauantai 11. joulukuuta 2010

Kuorrutettu seipaistos ja kananmunakastike

Tänään meidän piti lähteä koko perheellä jouluostoksille mutta taas tuli mutkia matkaan. Olin ajatellut että syömme jossain ravintolassa ostosten lomassa, no niin ei nyt sitten kuitenkaan käynyt vaan aloin kiireenvilkkaa kokoamaan meille jotain syötäväksi sopivaa pakasteesta ja silmiini osui sei josta aloin suunnitella paneroituja kaloja ja kyllä olikin pitkästäaikaa niin hyvän makuista. Kyllä pakasteseistäkin saa niin hyvän ja maittavan ruoan.

KUORRUTETTU SEI:

1 pkt pakaste seitä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kalamaustetta
1 tl sitruunapippuria
1 rkl yrttisuolaa
1 tl tilliä
1 kananmuna

Ota sei puoltatuntia ennen ruoan valmistumista pakastimesta sulamaan keittiön pöydälle.Riko muna syvälle lautaselle ja toiseen syvään lautaseen sekoita jauhot ja mausteet.Leikkaa seit haluamasi kokoisiksi ja kasta ensin munaan ja sitten jauhoihin, itse tein tämän kalan kuorruttamisen kaksikertaa. Paista paistin pannulla kauniin kullan keltaisiksi.

MUNAKSTIKE:

Kaada kasariin tilkka rasvaa tai öljyä ja kaada joukkoon sei kuorrutteesta jäänyt jauho-mauste seos Sekoita se hyvin rasvaan. Kaada joukkoon n. 2  dl maitoa ( kermakin käy mutta halusin itse kastikkeesta kevyemmän). Kuori kaksi keitettyä kananmunaa ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi ja kaada kastikkeen joukkoon. Otin kattilan pois liedeltä ja kaadoin joukkoon vielä kananmunankin joka jäi yli paneroinnista. Näin tuli kaikki ainekset käytettyä eikä mitään mene roskiin :)))

1 kommentti:

  1. Kananmunakastike on ollut suurinta herkkua mulle ihan pienestä tytöstä saakka. Voi että tuli heti himo tehdä tätä viikolla, kiitos muistutuksesta :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)