sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Jauhelihalasagne

Nyt on huusholli pesty ja puunattu. Lapset on siivonneet huoneensa ja mies imuroi ja minä pesin lattiat sekä pyyhin pölyt. Nyt ajateltiin pyytää mummo mukaamme joulu ostoksille. Tytöillä oli viimme yön kaveri yökylässä ja siinä aamusella sitten tein meille puitkästä aikaa lasagnea ruoaksi.

300-400 g täysjyvälasagnelevyjä

JAUHELIHAKASTIKE:
400 g naudanpaisti jauhelihaa
500 g paseerattua tomaattisosetta
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 iso tlk herkkusieniä viipaleina
3 dl vettä
2 rkl vasikanfondia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl basilikaa

JUUSTOKASTIKE:
3 rkl juoksevaa margariiniä
1 dl vehnäjauhoja
1 l rasvatonta maitoa
50 g homejuustoa
50 g viherpippuri sulatejuustoa
200 g juustoraastetta
muskottipähkinää
1 tl suolaa
mustapipuria

PINNALLE:
2 tomaattia
1-2 dl parmessaani raastetta

Ruskista jauheliha ha sipulit. Raasta porkkanat. Laita joukkoon muut kastikkeen ainekset ja anna hautua 5-10 minuuttia.
Sulata voi kattilassa ja vatkaa maito vähitellen joukkoon. Anna kiehahtaa ja lisää muut aineet.
Levitä vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja päälle juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetelluilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päälimmäiseksi kerrokseksi jauhelihakastiketta ja juustokastike päälle. Lado pintaan tomaatti viipaleita ja raasta parmesaanijuustoa pinnalle. Paista kypsäksi 175 asteessa noin tunti. Kunnes vuoka on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Voi kun sais tuon meidän 7-vuotiaan pojankin joskus yökylään. Ikinä ei ole yksinään yökylään suostunut jäädä, ei edes mummolaan. Yhdessä vanhempien kanssa onkin sitten kyllä reissannut. Saa nähdä lähteekö ikinä kotoa pois...

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä !
    Viimeinkin tuli sellaista ruokaa jota meilläkin usein syödään :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)