kotiliesi

perjantai 19. marraskuuta 2010

Vanhanajan lihamureke

Tein tänään ranskalaisten kaveriksi Sikke Sumarin rakkaudesta ruokaan ohjelmasta  Liv kanavalta pekonikääreessä olevan murekkeen, oli meinaan herkkua. En ollutkaan ennen tehnyt mureketta joka on lihaliemessä.



800g jauhelihaa
1,5 dl korppujauhoja
3 dl soijamaitoa ( voi halutessa laittaa myös kermamaitoa)
4 rkl lihafondia
2 munaa
suolaa ja pippuria
tilkka
oliiviöljyä
2 sipulia pilkottuina
2 sellerinvartta pienieksi pilkottuina

Murekkeen päälle:
1 tkl tomaattipyreetä
2 tl vahvaa sinappia
1 pkt pekonia

Uunivuokaan murekkeen ympärille:
2 porkkanaa paloiteltuna
2 puna- ja kelta-sipulia halkaistuina
1/2 lanttua paloina
pieni nippu persiljaa
2 dl vettä
2 rkl lihafondia
2 dl lihalientä
(1 dl kermaa)


1. Anna korppujauhojen turvota nesteessä   n. 15 min. ja lisää sitten munat ja mausta pippurilla.
2. Kuullota sipulit ja sellerinvarret öljyssä ja ripottele päälle suolaa.
3. Yhdistä korppujauhoseos, sipulit ja sellerit sekä jauheliha kulhossa. Anna maustua 15 -30 min.
4. Muotoile taikinasta uunivuokaan polakan muotoinen murekepitko ja sivele se sinapin ja tomaattipyreen seoksella. Asettele pekoniviipaleet vinottain murekkeen päälle.
5. Aseta kuoritut ja pilkotut vihannekset murekkeen ympärille vuokaan ja kaada lihaliemi päälle.
6. Paista mureketta 200-asteisessa uunissa n. 45 min.
7. Avaa uuninluukku ja lorauta halutessasi lihaliemen sekaan kerma ja anna sen vielä kiehahtaa.


                                         

6 kommenttia:

  1. Kaveri on tulossa kylään ja jotain pitäisi värkätä. Tuo voisi olla legendaarista äijä ruokaa. Harkintaan.

    VastaaPoista
  2. Mahtavan näköistä herkkuruokaa! En edes muista koska olisin tehnyt mureketta kotona, saatikka sitten tällaista pekonijuttua.

    VastaaPoista
  3. Tein eilen tämän tapaista...oli hyvä ja helpolla tuli ruoka valmiiksi. sai tehdä työhön liittyviä töitä kypsymisen aikana ihan hyvällä omallatunnolla.

    VastaaPoista
  4. Paljonko sitä lihalientä heitetään joukkoon? 4 rkl??

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos sinulle Miksu kun huomasit erehdykseni. Tosiaan 2 dl sitä lihalientä kuuluu joukkoon.
    Anteeksi tuhannesti.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)