torstai 11. marraskuuta 2010

Sitruunariisiä ja kalakastiketta

Tässä nopea mutta maukas arkiruoka. Värit eivät tässä ruoassa pääse oikeuksiinsa ( ja vielä salaattikin väritöntä ) mutta niin herkullista.

1 pkt pakaste seitä
1/2 dl vehnäjauhoja
 2 rkl öljyä
4 dl  (kaura )maitoa
2 rkl hummerifondia
1 tl kalamaustetta
1 tl suolaa
ripaus sitruunapippuria

Laita sei sulamaan hyvissä ajoin ennen ruoan aloittamista.
Kaada jauhot ja öljy kasariin ja sekoitane hyvin kaada maito ja mausteet päälle. Jos haluat oikein herkullisen kastikkeen voit maidon tilalle laitta ruokakerman joko tavallisen tai maustetun esim. kolmejuustoa on hyvä.
Kiehauta nopeasti ja  kasti on valmis.

Sitruunariisi:

2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
3 dl riisiä
3 rkl sitruunanmehua ja raastettu kuori
6 dl vettä
 1 tl suolaa

Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää riisi, vesi, sitruunan mehu ja kuori sekä suola.
Keitä riisiä hiljalleen 20 minuuttia, jona aikana vesi haihtuu ja riisi on sopiva tarjoiltavaksi lisäkeriisinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)