tiistai 2. marraskuuta 2010

Pizza-sämpylät

Leivoin tänään mitä kaapista löytyy sämpylöitä, eli kinkkusuikaleita jäi hieman ruoalta ja juustoja oli viikonlopun juustolautaselta.
Tuli kyllä niin hyviä sämpylöitä vaikka ohje oli suurinpiirtein omasta päästä vedetty.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl kaurapuuroa
1 dl perunamuusi jauhetta
150 g palvikinkku suikaleita
15 g homejuustoa
50 g pippuripaprika sulatejuusto
50 g raejuustoa
2 rkl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 rkl basilikaa
1 tl valkosipulijauhetta
100 g savujuustoa
noin 10-12 dl sämpyläjauhoja

Lämmitä maito käden lämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon samoin puuron loppu, muusihiutaleet sekä juustot jotka olet leikellyt pieniksi paloiksi,  mausteet ja kinkun suikaleet.
Lisää taikinaan jauhoja niin että taikina alkaa irrota kulhon reunoilta ( tuo jauhomäärä ei ole laskettu kaadoin vain jauhoja niin että taikina alkoi irrota reunoista). Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi( minä teen sen usein näin kulhon päälle liina tai kelmua ja sitten kulho mikroaaltouuniin.)Vaivaa taikinasta ilmat pois ja kierittele pyöreitä sämpylöitä.
Kohota sämpylät liinan alla ja sumuta vedellä pinta kosteaksi ja laita uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.

4 kommenttia:

  1. Varmasti hyviä!Ihailen taitoasi käyttää kaikki jämät näin hyödyksi.

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyviä! Kiva kun ei tarvi laittaa päälle muuta kuin voi, kun maku on itse leivässä :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)