kotiliesi

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Keitetyt hirvipyörykät


Hyvää isäinpäivää kaikille iseille, meillä on aamusella lahjat annettu ja kahvit juotu. Jotka isä kerkesi puoliksi keittämään itse kun minä väsäsin leipiä pöytään. Noloa tunnustaa mutta niin siinä kävi. Meidän isäinpäivänä iskä saa kasapäin kortteja ja pikku askarteluja kun tyttömme ovat niitä jo kaksi viikkoa ennemmin alkaneet valmistella. Niinpä nytkin keittiön pöytä oli väärällään korttia sun muuta avaimenperästä itse tehtyyn nalleen ja minun ostamaan vuosi uistimeen.

Sain viimme vuoden isänpäiväiseen tapaan äidiltäni hirven lihaa tämä oli jauhettua. Kiitos kuuluu äidille sekä Timolle joka hirven kaatoi ja jolta liha tuli äidilleni.
Hirvi oli taas kerran niin hyvää tein samalla ohjeella kuin viimme vuonnakin. Keitän hirvilihapullat siksi että se saisi mehukkuutta ja laitan sitten kastikkeen sekaan. Ei ainakaan tule kuivia.

Minulla oli jäänyt epähuomiossa ostamatta possunjauheliha mutta kyllä naudastakin tuli mehevää, samoin tarjolla piti olla perunamuusi mutta olin potutkin jättänyt vahingossa kauppaan. Koskahan mulla lahoo pää lopullisesti kun olen tälläinen unohtelija ;))


300 g hirven jauhelihaa
400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 dl kuivattuja sieniä
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 prk kermaviiliä
1 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl rosmariiniä
1 tl mustapippuria
KEITIN LIEMI:
2 l vettä
3 rkl vasikanfondia tai lihaliemikuutiokin käy
1 tl suolaa
KASTIKE:
2 dl (gluteenittomia) jauhoja
1 rkl tummaa balsamicoa
2 rkl vasikanfondia
1 tl suolaa
pippuri ripaus

Sekoita mureketainan aineet eli kaada kermaviilin joukkoon maito ja kaurahiutaleet anna turvota noin 10 minuuttia. Laita joukkoon sipuli mausteet ym. ja anna taas hetken tekeytyä ja mausteiden imeytyä murekkeeseen.
Keitä liemi poreilevaksi ja mausta se. Tee jauhelihasta haluamasi kokoisia pullia ja laita ne liemeen kun pullat nousevat pintaan ja ovat ruskeita ota ne varovasti liemestä lusikalla pois. Keitettyäsi kaikki pullat käristä voi öljy seoksessa jauhot jotka kaadat liemen joukkoon  sekoita hyvin vispilällä että ei tule paakkuja liemeen. Mausta ja kaada pullat takaisin kastikkeen joukkoon.Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen pottujen kera raikas salaatti kyytipoikana.



Eli tässä meidän isäinpäivä ateria.

3 kommenttia:

  1. Voi vitsit! Ihania hirvenlihanpullia! Olisi kelvannut teillä isänpäivänä vierailla :) Näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Tänne on taas ilmestynyt kunnon herkkuja! Komeita pyöryköitä ja perunat näyttävät ihanilta! ^^

    VastaaPoista
  3. Me just vedettiin hirvisikanautapullia muusin kera, hyvää oli!
    Paranemisia sinne :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)