perjantai 19. marraskuuta 2010

Kauraleipä

Herkullista leipää tuli tehtyä, leivästä saa niin hyvää kun laittaa joukkoon leseitä tai hiutaleita. Tämä ohje on täältä blogeista tullut tulostettua jo 2008 vuonna mutta on niin herkullista että ohje on pysynyt mukana tänne asti.

5 dl vettä
1 pkt hiivaa
1 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
5 dl kaurahiutaletta
n. 10 dl sämpylä ja vehnäjauhoja
1 dl sulatettua margariiniä

Kädenlämpöiseen veteen skoita hiiva. Lisää siirappia ja suola sekä kaurahiutalee sekä osa jauhoista. Sekoita hyvin. Lisää sitten loput jauhot ja margariini niin että taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa puolisen tuntia ja leivo taikinasta kolme leipää tai niinkuin minä kaksi leipää ja loput sämpylöitä. Kohota  ja pistele leivät haarukalla sumuta vedellä ja paista 200 asteessa leipiä noin 30-35 minuuttia ja sämpylöitä 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. On niin hyvin nousseita leivonnaisia.
    Näyttää tosi herkullisilta. Eikä tarvitse tuoreen leivän päälle , kuin voita.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä leipää. Tykätään myös kauraisesta versiosta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)