kotiliesi

tiistai 9. marraskuuta 2010

Kaura-talkkunaleipä

Tänään leivoin taas kotikokin parhaat leivontaohjeet kirjasta tälläistä hekullista leipää. Siis ohje oli leiväksi tarkoitettu mutta minä tein puolesta taikinasta sämpylöitä.Talkkunajauheesta saa herkullisen leipien ja sämpylöiden maustajan.
Laitan sulkuihin omat tuunaukseni ohjeeseen.

5 dl vettä(minulla oli juuston heraa 6-7 dl )
2 tl suolaa
50 g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
(2 dl riisipuuroa eilistä)
(1/2 dl perunamuusijauhetta)
n. 1/2-1 dl talkkunajauhoja
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja

Lisää kädenlämpöiseen veteen suola ja murskaa mukaan hiiva. Lisää kaurahiutaleet, puuro ja pernamuusijauhe sekäjauhot. Vaivaa taikinaa niin että syntyy skea, hyvin leipoutuva taikina. Kohota. Jaa sitten kahteen osaan (minä jaon neljään ) ja pyörittele leiviksi. Kohota noin 15 minuuttia ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Kylläpä rupesi tekemään mieli puolukkatalkkunapöperöä :p

    VastaaPoista
  2. Herkkua varmasti! Pitääkin kokeilla tuota talkkunaa leivän mausteena, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)