keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Ruusukaali paistos

Välillä tulee sellaisia ahaa elämyksiä, tässä ruoanlaitossa. Mulle kävi juuri niin tän ruusukaalin kanssa. Mulla oli tosi myönteisiä kuvia ruusukaalista mutta kerran sitä itse tehdessä ei onnistunut ja niinpä koko ruusukaali oli jäänyt unholaan ja nyt päivä pari sitten puheltiin mieheni kanssa että koitetaan ruusukaalia ja onneksi koitettiin oli kyllä niin hyvää että ruusukaali pääsee taas ruokapöytäämme kunnia paikalle.

400 g ruusukaalia
100 g kinkkurouhetta
2 dl kermaa
3 tl väkevää sinappia
2 tl rosmariiniä
1/2 parmesaania
PINNALLE: parmesaania

Perkaa ruusukaaleista kannat ja uloimmat huonot lehdet. Tee kantoihin myös risti viillot. Voit halkaista myös isoimmat.
Keitä ruusukaaleja 8-10 minuuttia ja valuta.
Laita uunivuokaan ruusukaalit ja päälle kinkkua, sekoita kerman sekaan sinappi ja mausteet ja parmesaani. Kaada kaalien päälle ja pinnalle vielä parmesaania. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Nam nam, ruusukaalia keittelen aina joulun alla - ihan itselleni vaan, kun muille ei kelpaa. Voita ja suolaa kyytipojaksi :P

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)