keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Tex-mex-kalkkunapata

Itse pidän suunnattomasti pata ruouista kätevyytensä takia. Pata ruokaan sopii pidempikin haudutus laittaa vaan uunia pienemmälle jos vaikka haluaa olla vielä ulkona ei ruoka mene pahaksi.

1 sipuli
1 rkl chilijauhetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 tlk tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 kanaliemi
300 g kalkkuna suikaleita
2 pientä kesäkurpitsaa
2 1/2 dl pakaste maissia
3 1/2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
120 g juustoraastetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista isossa paisti kasarissa sipuli kuullota noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jauhot. Kypsennä sekoitellen noin kaksi minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kanaliemi. Kypsennä sekoittaen, kunnes seos sakenee, noin kaksi minuuttia. Katkaise levyn lämpö, lisää seokseen kalkkuna, kesäkurpitsa , maissi ja riisi. Sekoita varoen ja kaada uunivuokaan. 
Kypsennä pataa noin 40 minuuttia tai kunnes se kuplii. Sirottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä edelleen 5 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Seisota maustumassa 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)