tiistai 12. lokakuuta 2010

Rosmariini-perunarieska

Nämä rieskaset tein tänä aamuna ja nyt ne on jo melkein kaikki syöty. Maku oli mitä mahtavin teen kyllä toisenkin kerran ja tähän kun saa nuo perunamuusin jämät hyvin upotettua.
 

1/2 l perunamuusia
2 dl maitoa (mulla kauramaitoa)
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 1   /2 dl ohrajauhoja sopii myös vehnä-, hiivaleipä jauhot tai kauraleseet
1- 2 tl rosmariiniä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl juustoraastetta
PÄÄLLE: rosmariiniä

Sekoita perunasose ja suola. Lisää munat  ja maito sekä jauhot ja mausteet sekä juustoraaste. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin pellille leivinpaperin päälle pyöreitä ohuita rieskoja. Painele rieskojen päälle rosmariiniä ja pistele haarukalla.
Paista uunin keskitasolla 250-275
asteessa noin 10-15 minuuttiia, kunnes ne saavat väriä pintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)