kotiliesi

torstai 14. lokakuuta 2010

Punajuurikeitto

Tämä keitto jäi minulle niin ihanan makuisena mieleen ilmastovastuullisen ruoan kurssilta että oli pakko tätä tehdä ja makustella miten tämä voikin maistua näin hyvälle.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sokeria
1/2 tl inkivääriä
1 tl tinjamia
1 porkkana
1 peruna
4 (400 g ) punajuurta
n. 50 g palsternakkaa
n. 6 dl vettä
2 dl kaurakermaa
2 tl basiligaa
1/2 tl suolaa

Kuori ja pilko sipuli ja juurekset.
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä sokerin ja inkiväärin kanssa. Lisää juurekset, tinjami ja vesi. Vettä ei tarvitse olla kuin sen verran, että kasvikset peittyy. Kiehauta ja keitä kannen alla, kunnes juurekset ovat pehmeitä noin 1 tunti.
Soseuta keitto ja lisää halutessasi kerma. Mausta basiligalla ja suolalla.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)