torstai 7. lokakuuta 2010

Pinaattikeitto

Monen lapsen toiveesta meillä tehtiin tänään pinaattikeittoa. En vain saa pinaattikeitostani oikein mieleiseni makuista:( Miksi kaupan keitto maistuu niin hyvälle ja omatekemä ei vedä sille vertoja tämäkös minua kismittää. Jos teillä on vinkkejä asiaan niin kiitollisena otan ne vastaan.



2 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 l luomumaitoa
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
ripaus muskottipähkinää
 ripaus tinjamia ja sokeria
Lisäksi:
keitettyjä kananmunia


Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki miedolla lämmöllä niin, etteivät jauhot ruskistu.
Lisää maito, alussa vähän kerrallaan ja koko ajan hyvin vispilällä sekoittaen. Voit halutessasi kuumentaa maidon ensin. Näin vältyt paakuilta. Kypsennä noin kuusi minuuttia.
Lisää pinaatti ja mausteet ja hauduta vielä noin kuusi minuuttia. Tarjoa pinaattikeitto keitetyn kananmunan kera.

3 kommenttia:

  1. Hei, meillä sen samanlaisen maun kyllä saa ihan riittävällä suolalla ja sokerilla, silloin tällöin vaan lisätään valkopippuria, ei edes joka kerta. Ja samanmakuista ja onnistunutta tulee jopa rasvattomasta maidosta. Eli ei auta kun maustaa ja maistella ja maustaa jne...

    VastaaPoista
  2. Kermaa sekaan ja suolaa tarpeeksi, niin tulee hyvää :P

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kokeillen varmasti onnistuuko pinaattikeittoni seuraavan kerran paremmin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)