kotiliesi

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Piimäjuusto

Tänään tein piimäjuustoa joka oli helppo ja nuo kaupan juustot kalpenee pehmeä aromisen , itsetehdyn tuorejuuston rinnalla.
Nämä olisi niin hyviä joululahjoja tai muuten vain annettavaksi. Tämä maistuu erityisesti hapanleivän ja suolakurkun kaverina. Juustoa voit maustaa eri makuiseksi eri yrteillä minä laitoin nyt ruohosipulia.

1l rasvatonta piimää
1 rkl voita
1/2 dl vettä
3 l täysmaitoa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
LISÄKSI:
1 rkl voita
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 dl ruohosipulia

Ota piimätölkki huoneenlämpöön edellisenä iltana. 
Laita voi ja vesi kattilaan sulata lisää maito ja anna melkein kiehahtaa .
Sekoita kermaviili, kananmunat ja piimä sekaisin. Kaada se kiehumassa olivan  maidon sekaan ja sekoita rauhallisesti. Hauduta kannen alla 30 minuuttia. Nosta eronnut juustomassa reikäkauhakka kulhoon. Sekoita massaan voi, muna ja suola kun massa on hieman jäähtynyt.
Vuoraa sihti tai juusto muotti harsolla jota minulla ei ollut laitoin astia pyhkeen. Kaada juustomassa muottiin ja valuta kevyen painon alla jääkaapissa sauraavaan päivään.
VINKKI: käytä valmistuksesta jäänyt hera leipä-tai pulla-taikinaan.

5 kommenttia:

  1. Oo, la, laa....ihanaa. kuin myös juoksutinjuustokin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, olenkin suunnitellut tuorejuuston tekoa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, täytyy kyllä kokeilla, kunhantästä ensin pääsen tolpilleni.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne Mimmi M,Hilkka ja ziriliini. Nyt maisteltuani juustoa lisäisin siihen itse tehdessäni vielä puoli teelusikallista suolaa.

    VastaaPoista
  5. Herkkua! Pitää itsekin tehdä piitkästä aikaa!!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)