keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Perunaiset vuokaleivät

Olen nyt koittanut itse tehdä leipää joka viikko säästää siinäkin rahaa, varsinkin kun meidän sakilla tuota leipää kuluu ihan mahdottomasti.Olen kyllä koittanut tehdä välipaloillekin jotain muuta syötävää kiisseleistä rahkoihin yms. että saisi leivän kulutusta pienemmälle.
No, kuitenkin nyt tein taas kaksi meidän perheen lempi leipää. Aina tietenkin hieman resepti elää eli koskaan ei tule samanlaista leipää sisus voi olla puuron tai perunamuusin jämistä kyhätty mutta sitähän ei kukaan muu tiedä kun leipuri itse.  :)

Olen tässä ajatellut että täytyisi laittaa kokeiluun esim. viikko tai kuukausi että kuinka pienellä sitä pärjäisi näin kun tekee viidelletoista hengelle ruoat joka päivä. (Siis kunnon ruoat ei mitään pelleilyä lapset tarvii monipuolista ja hyvää ruokaa, mutta halvemmalla vois päästä jos ja kun vain haluaa.) Eli hoidokit ja meidän sakki jos kiinnostaa niin linkittele mutta jos ei kiinnostuneita löydy jatketaan samaa rataa.( itse teen välillä kovinkin tilastoja ruoan ja muun kulutuksesta. )

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl perunamuusijauhetta
2 dl kaurahiutaleita
n. 9 dl sämpylä ja hiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä

Sekoita käden lämpöiseen veteen hiiva ja sokeri, suola ja pari desiä jauhoja. Sekoittele. Vaivaa  loput jauhot joukkoon ja kaada kahteen vuokaan taikina puoliksi. Anna kohota ja sumuta kohonneet leivät vedellä ja halutessasi ripottele päälle hiutaleita tai siemeniä. Laita uuniin 175 asteeseen noin 35 minuutiksi.

2 kommenttia:

  1. Mulle pala ..... näytttää niin hyvältä ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanan muhkeat leivät.... totta on, että paljon voi säästää kulutuksen ollessa runsasta leivässäkin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)