kotiliesi

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Pehmeät perunarieskat

Leivoin Hei me leivotaan sivuston ohjeella hyviä rieskoja nämä on niin nopeita valmistaa ja mukavia syödä meillä lapset tykkää valtavasti rieskoista.Nämä on myös ihania valmistaa lasten kanssa kun lapset saavat tapultella rieskat lättäniksi.Jos sinulta on jäänyt perunamuusia käyttämättä tähän se on helppo piilottaa.Itse pidän enemmän kun taikinassa on yrttejä rosmariiniä tai muuta  sekä pari valkosipulinkynttä.

 

4 dl vettä
1 pussi (noin 80 g) perunahiutaleita
½ dl kauraleseitä
1 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
5 dl (hiivaleipä)vehnäjauhoja
Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Pane perunahiutaleet leivontakulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita. Kun perunasose on noin 42-asteista, lisää joukkoon leseet, sokeri, suola ja öljy.
Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta tanko ja jaa se noin 12 palaksi.
Taputtele palat rieskoiksi ja kohota liinan alla.
Pistele kohonneet leipäset haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia

1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)