torstai 7. lokakuuta 2010

Kuningatarhyytelö

Tänään lasten kanssa herkuteltiin ihanalla hyytelöllä. Maku oli ihanan pehmeä ja teki hyvin kauppansa.


5 liivatelehteä
 2 dl kuohukermaa
2 dl piimää
3 dl marjoja (2 dl vadelmia ja 1 dl mustikoita)
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon piimä, marjat ja sokerit. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne tilkassa kiehuvaa vettä. Lisää joukkoon liivate samalla kokoajan sekoittaen. Kaada seos tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Hyydytä jääkaapissa. Koristele marjoilla ja kermavaahdolla (minulta loppui kermavaahto joten sirottelin mariannemuruja marjojen ja hyytelön pinnalle.

4 kommenttia:

  1. Onpa ihana jälkiruoka! Ei ihme, että teki kauppansa:)

    VastaaPoista
  2. Tätä on kyllä pakko kokeilla viikonloppuna. Sen työpaikkani kunniaksi vaikka.

    Jännä muuten... hyytelöt on loppujen lopuksi yksinkertaisia tehdä, mutta mikähän minulla siinä on olevinaan niin vaikea edes aloittaa? Sen sijaan sämpylätaikinan tai kakun vääntäminen ei ole homma eikä mikään muka :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kaikille kommentoijille jälkkäri oli herkullisen hyvää :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)