kotiliesi

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kinkku-metwursti pizzaa

Vatta on ihan pinkeenä kun ähmimme koko perheen voimin pitzaa. Lapset on nyt pari kolme viikkoa kinunnut äitin tekemää pitsaa ja lopulta löytyi semmoinen hetki ja mielen laatu että sain pitsat taas tehtyä, nyt on hyvä mieli.
Tällä kertaa oli kinkku-metwursti versio lapsille ja meille tein ekankerran elämässäni tonnikala katkarapu pitsan ja kinkku herkkusieni pitsaakin tuli. Tästä taikina määrästä tulee kuusi kuvassa olevaa pitsaa.
Tämä on hieman erilainen pitsa pohja mutta mielestäni ohjeella tulee ihanan rapeita pohjia ja lopulta kun löysin taas tämä reseptin niin täytyi tehdä tällä.

PITSAPOHJA
4 dl vettä
1 pkt hiivaa
1 tl sokeria
4 dl jauhoja( itse käytin nýt sämpyläjauhoja)

Sekoita aineet tasaiseksi ja laita kulho pimeään ja lämpimään paikkaan niin kauaksi kunnes seos kuplii.

1 tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja

Lisää loput aineet ja alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikina ja kauli haluamaasi muotoon laita tomaattikastike päälle ja sitte täytteen aineet ja juustoraaste pinnalle basilikaa ja valkosipulijauhetta.

TOMAATTIKASTIKE:

1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
basilikaa

Paista kasarissa tomaattikastike kasaan.



2 kommenttia:

  1. On kyllä herkullisen näköisiä pitsoja, ihan ku suoraan pitseerian uunista! Mulla tulee aina sellasia paksuja lötkyjä :-/

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)