kotiliesi

tiistai 26. lokakuuta 2010

Kaalipata

Tämä kaalipata teki hyvin kauppansa enään ei ole kun rippeet jääkaapissa. Minä itse ainakin olen vannoutunut kaaliruoan ystävä, sitä voisi syödä vaikka ja kuinka paljon vaan.
Kyllä tämä syksy on sitten ihanaa aikaa kun saa kaikkea hyvää kasvista ja juuresta mutusteltavaksi.

1 kerä (n. 1 kg) valkokaalia
4-5 porkkanaa
1 iso sipuli
3 dl vettä
 1/2 dl puuroriisiä
1 1/2 tl suolaa
1 pkt  (400 g ) naudanjauhelihaa
2 rkl siirappia
2 tl meiramia
rouhittua mustapippuria

Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paloiksi (osan raastoin karkealla raastin terällä)
ja hienonna sipuli.
Mittaa pataan vesi lisää kiehuvaan veteen pikkuhiljaa kaalin suikaleet. Sekoita välillä, kun kaali alkaa pehmetä lisää porkkanat , riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pistä kattilaan kansi päälle. Anna kiehua n. 20 minuuttia.
Ruskista sillävälin jauheliha omassa rasvassa ja lisää joukkoon sipuli pehmenemään. Lisää jauhelihaseos ja siirappi ja mausteet pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)