kotiliesi

torstai 14. lokakuuta 2010

Juusto-oliiviciabatta

Pian on kokeiltu Koti ja keittiö lehden kaikki leipä-ohjeet. Jokaikinen on ollut kokeilemisen arvoinen. Keiton kera leipä on kuin nappi otsaan. Tämä ilmakin sopii tähän leipomiseen nyt niin hyvin kun ei tuonne uloskaan tee mieli mennä.
Tästä taikinasta tulee 3- 4 leipää.

ESITAIKINA:
2 dl vettä
5 g hiivaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
TAIKINA:
3 1/2 dl vettä
10 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl durumvehnäjauhoja
2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
PÄÄLLE:
Oliiviöljyä
n. 100 g parmesanjuustoa raastettuna
n. 1 1/2 dl mustia oliiveja renkaina
1 dl pinjan siemeniä

Valmista juuritaikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja alusta joukkoon jauhot. Anna levätä kelmun alla 12 - 24 h.
Valmista taikina, liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää nesteeseen jauhot. Yhdistä taikinat. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa n. 10 min. Lisää suola ja vatkaa vielä 5 min, kunnes taikina irtoaa kulhosta.
Öljyä taikina ja anna levätä 1 - 1 1/2 tuntia.
Jaa taikina 3 - 4 osaan ja muotoile pitkiksi leiviksi. Kohota vielä 30 min liinan alla.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Sumuta leivät vedellä. Ripottele päälle juustoraastetta, oliivirenkaita ja pinjan siemeniä.
Laita leivät uuniin. Alenna uunin lämpö 225 asteeseen ja paista n. 15 - 20 min, kunnes leivät ovat kypsiä.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)