kotiliesi

maanantai 11. lokakuuta 2010

Herkullisin tiikerikakku

Tänään on uuni taas ollut kuumana ja välillä isäntäkin saa taas kahvikakkua. Tiikerikakku on mieheni lempi kakkua. Tämä on suuren suomalaisen kirjakerhon kirjasta kymmenen vuotta sitten ilmestyneestä . Tähän kirjaan haettiin kirjakerhon jäseniltä parhaimpia ohjeita. Hyviä on ohjeet olleetkin kaikki mitä olen kokeillut siis.

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl margariiniä
3 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja maitoa vuorotellen seokseen.
Jaa taikina kahteen osaan. Mausta 3/4 osa vaniliinisokerilla ja loput kaakaojauhella. Kaada voideltuun (ei korppujauhotettuun vuokaan tämän ohjeen sain yhdeltä leipä blogin pitäjältä)
vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaaleaa.
Paista noin 180 asteessa 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä kun se ei tartu varpuun kiinni. Kumoa jäähtyneenä.

6 kommenttia:

  1. Niin ihanan suklaisen näköistä. Vesi herahtaa kielelle :)

    VastaaPoista
  2. Herkkukakkua....kirjotin tähän postaukseen pari päivää sitten pitkän kirjoituksen....vaan on näköjän mennyt bittitaivaaseen. Muutoinkin mulla on jostain syystä vaikeuksia kommentoinnissa blogissasi. Joten älä ihmetytele jos jossain on samat kahteenkin kertaan...kaikkiin en ole enää viittinyt uudelleen kirjoitella.

    VastaaPoista
  3. Mimmi M ja Elsukka kiitos kommenteistanne.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)