kotiliesi

maanantai 27. syyskuuta 2010

Unelman pehmeä kaneli-omenakakku

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g sulatettua margariiniä
2 dl kermaa
1 1/2 dl omenasosetta
3 tl kanelia
2 tl vaniliinisokeria
1/2 tl kardemummaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa muna ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää kerma, sulatettu margariini ja omenasose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Sekoita tasaiseksi, kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Kokeilulistalla minullakin tämä kakku, ollut siitä lähtien kun Sirkulla tämän huomasin. Mitä sinä tykkäsit tästä?

    VastaaPoista
  2. Olen aikeissa tehdä myös punajuuri-kookoskeittoa :)

    VastaaPoista
  3. Hei, ja kiitos Mimmi kommentista minä syön niin vähän makeaa että mieheni on maistanut vasta tätä kakkua ja sanoi että on makeahko joten pieninä paloina on kuulemma todella suussa sulavaa.
    Kiitos myös Luumukalle innolla odotan reseptiä.

    VastaaPoista
  4. Tätä voisikin kokeilla, kun sain ison tölkin omena-aroniahilloa ja sille pitäisi käyttöä löytyä...

    VastaaPoista
  5. jätät vielä sen korppujauhon pois siitä vuuasta niin tulee nätimpi kakku joka ei ole niin kuiva pinnasta :)

    VastaaPoista
  6. Tässäkin keittiössä resepti on todettu mainioksi! Omenasoseen sijaan käytin raparperia, sekin toimi ja maukas, hyvä kakku tuli. :) Kiitokset ihanasta reseptistä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)