perjantai 24. syyskuuta 2010

Tomaattinen dippi


Tätä dippiä tein paljonkin joskus parikymmentä vuotta sitten. Tämä sopii niin dippi kasviksille kun sipseille tahi salaatille ja muista maku paranee kun annat sen tekeytyä jääkaapissa tunni tai kaksi. Mistäkö tämmöinen tuli nyt mieleen? No, katselin Ellit- naisten sivuja ja siellä oli ruokia jos minkä moisia ja siitä se sitten pulpahti mieleen. Tuolla Ellien sivuilla on muutenkin kaikkea kivaa testejä ja oikein kunnon juttujakin käykääs kurkkaamassa jos kiinnostaa.
Mutta taas asiaan.

1 prk kermaviiliä
2 dl ketsuppia
valkosipulijauhetta, valkopippuria ja basiligaa.

Sekoita aineet keskenään, mausta maun mukaan itse laitan eniten  noin 2 rkl basiligaa ja valkosipulijauhetta noin 1-2 tl ja pippuria olisiko 1/2- 1 tl. Muista antaa maustu jääkaapissa maku ei pääse ooikeuksiinsa jos syöt heti.

2 kommenttia:

  1. Kivan yksinkertainen dippi, varmasti tosi hyvä!

    VastaaPoista
  2. Kermaviilidippi sopii moneen. Itse käytän myös kylmänä kastikkeena lihan kanssa, salaattikastikkeena, hampparien välissä jne

    Omassa versiossani tulee
    1 prk kermaviiliä
    ½-1 tl suolaa
    ½-1 tl sokeria
    1-1½ rkl ketsuppia
    1-1½ rkl sinappia
    ripaus pippuria, grillausmaustetta

    kaikki sekasin ja tekeytymään 20 minuutiks jääkaappiin.

    käytän myös usein valkosipulirouhetta, ruohosipulisilppua, kalan kanssa tarkotettuna sitruunapippuria ja tilliä (ilman tomaattia ja sinappia).

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)