kotiliesi

tiistai 21. syyskuuta 2010

Punainen jauhelihanokarekeitto


Tänään mulla on kiireitä ja siksi tein tälläistä nopeaa ruokaa ja tiistain pannari ja uuni-ruoka päivä siirtyi. Löysin lehtihyllystä uuden hyvä terveys kevyt kokki-lehden siinä on ennenkin ollut kokeilemisen arvoisia reseptejä. Eikä lehti pettänyt tälläkään kertaa kokeilemisen arvoisia reseptejä löytyi. Tämä ihana jauhelihakeitto oli niin ihanan makuista vaikka en yleensä ostele tomaattimehua kun olen siihen joskus pettynyt mutta nyt tulee taas osteltua ja ruokiin laiteltua.

1 iso sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk tomaattipyreetä
1 l tomaattimehua (+2 dl vettä ja lihaliemikuutio)
1 kesäkurpitsa
2 dl pienikokoista täysjyvävämakaroonia
300 g naudanjauhelihaa ( itse laitoin koko 400 g )
1 tl suolaa
mustapippuria
basiligaa
Ota jauheliha huoneen lämpöön. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kasarissa. Lisää tomaattipyree ja anna porista pari minuuttia. Paloittele sillävälin kesäkurpitsa. Kaada tomaattimehu kasariin, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta joukkoon. Kun keitto alkaa kiehua, lisää joukkoon jauheliha nokareina sormin suoraan paketista. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 3- 4 minuuttia ennen kesäkurpitsojen lisäämistä. Keitä kypsiksi ja mausta . Tarkista maku.

1 kommentti:

  1. Tykkään kans kyseisen lehden ohjeista, joitakin olen tehnyt. Tämäkin keitto on ihan meidän ruokaa kans, joten eiköhän tätä joku kerta tehdä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)