kotiliesi

torstai 16. syyskuuta 2010

Omenahilloa

Tänään on sitten valmisteltu omenahilloa jääkaappiin viimme vuotisia onkin enään puolikas purkki joten tarpeeseen omenat tulivat olin jo hieman huolissani kun ei ollut ketään omenoiden tarjoajaa mutta kyllähän niitä sitten ilmaantui ja hilloa saatiin ensi talven varallekin. Kiitos kaunis hoitolasteni äidille joka aina muistaa minua omenoilla sun muilla, kun ei oikein tänne rivitalon pieneen pihaan mahdu kaikkea kasvatettavaa. Mutta josko sitä sitten ensivuonna olisi jo itselläkin semmoinen kasvimaan pläntti.

400 g omenoita
1 dl vettä
1/3 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
1/4 tl kanelia

Lohko omenat kattilaan kuorineen ja kaada päälle vesi, sokeri ja mausteet. Keittele niin että omenat pehmenevät anna kiehua tovi ja laita sitten liesi pois päältä jätä kattila kuitenkin hautumaan levylle vielä tunniksi. Soseuta  omput,maista sosetta josko tarvitsee lisää sokeria itse lisäsin pikkuriikkisen ja laita sose pestyihin purkkeihin. 

4 kommenttia:

  1. Et saanut läheteltyä viestejä? Siis kommentteja vai kirjoituksia? Aika harmillista. :( Nää on mun mielestä ihan toimivat. Ei töki läheskään niin paljon kuin monella muulla Blogspotin bloggaajalla.

    VastaaPoista
  2. Meillä silloin kun omppuja on paljon ollut on kans tehty omenasosetta - osa sit maustettu kardemummalla! ^^

    VastaaPoista
  3. Ihan hyvin tämä uusi mielestäni toimii ja on kivan näköinen. Onhan tämä kommentointi pikkasen hitaampi, muttei ainakaan minua häiritse :)

    VastaaPoista
  4. Pitääpä hillota muutama purkillinen. Tuo ohjeesi kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)